Velox Services

Service nummer: +31 85 060 5372

Inhoud bewerken

De beste mobiele service voor goederen wagons in Nederland/Belgie en West-Duitsland.

Inhoud bewerken

Wij leveren snelle, betrouwbare en hoge kwaliteit services in met name regio Rotterdam (NL), Antwerpen (BE) en Keulen (DE)

Mobiele Service

Wij bieden mobiele reparaties en onderhoud aan alle goederen wagons. Wij doen dit door middel van volledig uitgeruste service bussen die bemand zijn door ervaren monteurs/wagenmeesters. De meeste bussen zijn uitgerust met o.a. een BR0-PDR5 rem apparaat zodat wij bijvoorbeeld eenvoudig en efficient aswissels kunnen uitvoeren en daarbij horende testen en remonderzoeken.

Onderdelen slaan wij op in een van onze loodsen en in overleg met klanten kunnen wij deze ook voor hun hier opslaan. Dit om verdere stilstand van kapotte wagons tot een minimum te beperken.

Het voorbereiden van protocollen (bv . betreibsfreigabe, remprotocollen etc) gebeurt op kantoor en meestal worden die dezelfde dag nog verwerkt en opgestuurd naar betrokken partijen. Hier zitten altijd foto’s van zowel vooraf als achteraf na onderhoud/reparatie. Dit alles volgens de standaarden van ECM, VPI en AVV zodat de wagon(s) volgens de regels gelijk weer ingezet kan worden.

Andere Services

Preventief onderhoud

Wij bieden preventief onderhoud aan uw wagons. De interventie kan bijvoorbeeld plaatsvinden op de plaats van het laden/lossen van de wagen. Gevonden beschadigingen worden vanzelfsprekend direct hersteld. Zodoende zult u zelden geconfronteerd worden met onaangename situaties en onvoorziene kosten.

Wagen meester Services

Onze gecertificeerde wagonmeesters staan klaar om uw wagons te controleren. Wij kunnen technische controles, veiligheidscontroles of inspecties/onderzoeken verzorgen. We zullen foto's maken van de wagons, hun technische staat beschrijven, hun componenten controleren en hun bruikbaarheid nagaan.

In Huur / Uit Huur

Moet u uw wagons inspecteren bij terugkomst of verhuur? Wij verzorgen onafhankelijke wagenkeuringen. Wij kunnen voor en na de lease een onafhankelijke keuring van wagons verzorgen. Wij kunnen uw wagons controleren op eventuele schade. We zullen een onafhankelijke documentatie van de staat van de wagons verstrekken, inclusief: fotografische documentatie en beschrijving van de mogelijke defecten. We vinden dit is niet alleen belangrijk voor de mogelijkheid van toekomstige claims van onze klant, maar ook voor voor bewijsvoering. Onze onafhankelijkheid is uw grootste voordeel. Het stelt ons in staat om niet gehecht te zijn aan beide partijen van de lease, wat in feite tijd en geld bespaart met wagon documentatie.

GCU Reparaties

Onze monteurs zijn klaar om goederen wagons te repareren volgens de verschillende wagon protocollen en GCU richtlijnen en codes.

 • Reparatie, diagonose en remtesten (UIC, VPI)
 • Vervangen van draaistellen en assen van zowel beladen als lege wagons
 • Vervanging van alle remcomponenten (triple klep, rem…….)
 • Vervangen van zijoplegging, veerhoeden, tara en …. veren
 • Vervanging of reparative van schroefkoppeling, buffers, trekwerkpakket en trekhaak.
 • Mechanische en pneumatische reparative aan remonderdelen
 • Allerlei soorten remblok vervangingen
 • Vervanging/reparaties van opstap tredes, rangeerhendels, palkbriefkastjes.
 • Aanpassen van raster gevens (in opdracht wagon eigenaren)
 • Wagon’s smeren in breedste zin van het woord
 • Certificaten

  VPI

  Velox Services is tevens positief beoordeeld door VPI (Vereinigung der Privatgüterwagen-Interessenten). In dit verband zijn regels vastgesteld ten aanzien van het organiseren en uitvoeren van onderhoud aan goederenwagens (o.a. Competentie eisen, in te zetten materieel en werkwijzen).

  ECM IV

  In het kader van de Europese Verordening 445/2011 is een certificeringsysteem vastgesteld voor bedrijven die onderhoud uitvoeren aan goederenwagons. Velox Services voldoet aan de eisen uit deze verordening (Functie IV Onderhoudsuitvoering).

  Contact

  Algemeen directeur:
  Ali Topal
  Ali.topal@veloxservices.nl
  +31 6 11 28 25 25

  Sales & project manager:
  Gertjan Boot
  Gertjan.boot@veloxservices.nl
  +31 6 83 70 40 72

  Operations manager:
  Ercan Patan
  operations@veloxservices.nl
  +31 85 060 5372

  Algemeen directeur:
  Ali Topal
  Ali.topal@veloxservices.nl
  +31 6 11 28 25 25

  Sales & project manager:
  Gertjan Boot
  Gertjan.boot@veloxservices.nl
  +31 6 83 70 40 72

  Operations manager:
  Ercan Patan
  operations@veloxservices.nl
  +31 85 060 5372

  Menu 4